09.07.2019
Yhteiskunta ja osallisuus

Liike joka muuttaa maailmaa

Aikamerkki kävi Helsinki Pride -viikon loppuhuipennuksessa Pride-mielenosoituskulkueessa, joka Suomessa päätti globaalin Pride-kuukauden.

Helsinki Pride on alun perin SETA Ry:n vuosijuhlista ja vapautuspäivistä liikkeelle lähtenyt tapahtuma, jota on vuodesta 2006 alkaen vietetty vuosittain. Globaalisti Pride johtaa kuitenkin juurensa poliittisen mielenilmaukseen homoseksuaalien tasa-arvosta. Myöhemmin siihen on liitetty rinnalle muut seksuaalivähemmistöt (Lesbian, Gay, Bi, Trans, Queer, Ace ja muut).

Tänä vuonna Pride-viikon teemana oli liike, joka viittaa ajassa tapahtuvaan kehitykseen, johon on tartuttava. Slogan Ylpeys muuttaa maailmaa kuvastaa sitä, miten koko ajan pitää pysyä liikkeessä ja muuttaa maailmaa ylpeydellä olla oma itsensä.

Ensimmäistä kertaa historiassa myös Suomen pääministeri osallistui kulkueeseen. Päänministeri Antti Rinne on aiemminkin osallistunut kulkueeseen, mutta ei pääministerin roolissa. Vaikka Pride-kuukausi on ohi, Pride2019 tapahtumia ja kulkueita on vielä ympäri Suomea, ja myös työ tasa-arvon eteen jatkuu.

Lue myös

15.12.2023
Yhteiskunta ja osallisuus

Talouspolitiikkaa ohjaavat ideologiat