01.04.2019
Yhteiskunta ja osallisuus

Lähikuvassa kulttuurituottaja, muusikko Olivia Amupala

Olivia Amupala on 29-vuotias helsinkiläinen kulttuurituottaja ja muusikko. Hän on mukana tuottamassa TSL:n Kuvassa keskellä -mediaprojektin päätösfestaria 6.4. Kulttuuritehdas Korjaamolla Helsingissä.

Olivia Amupala on 29-vuotias helsinkiläinen kulttuurituottaja ja muusikko. Hän on mukana tuottamassa TSL:n Kuvassa keskellä -mediaprojektin päätösfestaria 6.4. Kulttuuritehdas Korjaamolla Helsingissä.

MITEN TULIT MUKAAN TÄHÄN PROJEKTIIN?

Kuulin projektista ensimmäistä kertaa Samia Mohamudilta, joka toimi silloin kulttuurien välisen Kuvassa keskellä -projektin projektikoordinaattorina. Samian ehdotuksesta minusta tehtiin ensin Lähikuvassa-videosarjaan henkilökuva. Sen jälkeen olinkin jo mukana Kohtaamisia-iltamissa juontajana ja esiintyjänä. Koko projekti alkoi jo silloin kiinnostaa tosi paljon. Jotenkin luontevasti sitten lipsahdin mukaan myös tuottamaan projektin päätösfestaria. Siihen vaikutti varmaan osaltaan omat laajat artistiverkostoni ja kokemus tapahtumatuottamisesta.

TULIT MUKAAN KESKEN PROJEKTIN. MITEN HYVIN OLET PÄÄSSYT KÄRRYILLE PROJEKTIN TOIMINNASTA JA MITEN FESTAREIDEN SUUNNITTELU ON SUJUNUT?

Projektipäällikkö Raimo Oksanen ja projektikoordinaattori Samia Mohamud ottivat minut lämpimästi vastaan ja antoivat hyvän perehdytyksen, joten minun oli aika helppo tulla tähän kesken kaiken mukaan. Projektilla oli selkeä ja tärkeä visio, joka minun oli helppo omaksua ja olla valmis tekemään sitoutuneesti töitä sen eteen.

OLET ITSE KIINNI FESTARIEN AJAN JÄRJESTELYISSÄ, MUTTA MITKÄ OLISIVAT PARI OMAA TÄRPPIÄSI MIELENKIINTOISISTA ESITYKSISTÄ TAI TYÖPAJOISTA?

Tämä on vaikea kysymys! Meillä on niin kattava ja mieleenkiintoinen ohjelma, että suosittelen ehdottomasti tulemaan paikalle koko festarin ajaksi. Festareilla voi nauttia nousevien suomalaisartistien musiikista, mutta myös osallistua työpajoihin. Let\’s talk -keskustelutyöpajassa pohditaan tärkeitä ja ajankohtaisia sivistykseen, taiteeseen ja monikulttuurisuuteen liittyviä aiheita, jotka koskettavat meitä kaikkia. Valokuvauspajaa ohjaa palkittu kuvajournalisti Meeri Koutaniemi ja hiukan provosoidusti nimetyllä Somella rahoiksi -pajan vetää somepersoona Joonas Pesonen – alias Pesojoonas. Joonaksen pajassa etsitään vastauksia mm. kysymyksiin Miten sosiaalisessa mediassa voi vaikuttaa ja ennen kaikkea, miten tehdä sitä vaikuttavasti? Kuinka luoda työpaikka somen ympärille?

OLET AMMATILTASI TAPAHTUMATUOTTAJA, MUTTA LISÄKSI MUUSIKKO. MITÄ SILLE RINTAMALLE KUULUU?

Studiossa ollaan oltu ihan aktiivisesti kirjoittelemassa ja äänittämässä. Hidas, mutta antoisaa prosessi on meneillään.

MITÄ TOIVOT URALTASI?

Toivon tietenkin menestystä. Haluan aina kehittyä kaikessa mitä teen ja toivon saavani tuottajana aina vaan enemmän ja enemmän kosketusta yleisöön. Nuoret ovat lähellä sydäntäni, joten pyrin jatkossakin tuottamaan sellaisia tapahtumia, jotka edistävät nuorten toimintaa.

Toivon myös pääseväni pian julkaisemaan omaa musiikkia ja esittämään sitä yleisölle.

MIKSI KORJAAMON PITÄISI TÄYTTYÄ FESTARIKANSASTA 6.4.?

Tämä on ainutlaatuinen festari, johon voit tulla ihan vaan nauttimaan hienoista esityksistä, mutta voit myös olla konkreettisesti osana Kuvassa keskellä -projektia työpajojen kautta. Festareilla on mahdollisuus nähdä ja tavata erittäin lahjakkaita ja inspiroivia artisteja ja mediapersoonia.

Katso tästä festareiden ohjelma ja ilmoittaudu työpajoihin

Lue myös

15.12.2023
Yhteiskunta ja osallisuus

Talouspolitiikkaa ohjaavat ideologiat