Kuvassa uusi Headphones only -konepaikka alue ja Scene Lounge.

07.08.2019
Yhteiskunta ja osallisuus

Assembly Summer 19

Tietokonefestivaali pyörii ilman taloudellisen hyödyn tavoittelua.

Tietokonefestivaali pyörii ilman taloudellisen hyödyn tavoittelua.

Assemblyt ovat tietokonefestivaali, joka kokoaa saman katon alle niin demoilijat, cosplayharrastajat, lanikansan kuin myös elektronisen urheilun eli e-sportsin kilpailijat. Assemblyja on vietetty nyt 27 vuotta peräkkäin ja nykyisin puhekielessä Assyiksi kutsuttua tapahtumaa vietetään kahdesti vuodessa.

Assemblyt ovat kohtaamispiste monelle teknologia- ja pelialan yhteisölle ja yritykselle. Ne ovat lähteneet liikkeelle demoscenen järjestämistä tapaamista koneiden äärellä, josta ne ovat sittemmin laajentuneet nykyisen laajuisiksi.

Viime vuonna Telia Finland oyj osti suuren osan Assemblyjen omistuksesta, mutta itse tapahtuma ei muuttunut idealtaan. Assemblyjen toimitusjohtajan ja toisen omistajan Pekka ”Pehu” Aakon viime vuonna antamien haastattelujen mukaan yksi myyntikriteeri olikin, ettei tapahtuman luonne muuttuisi ja tapahtumaa tekisi sama työryhmä. Telia kuitenkin hyötyy Assemblyjen omistamisesta saadessaan tietotaitoa Telia E-Sports Series: Rise to the Top -sarjan tueksi ja kehittämiseksi.

Omistajuuden muutos näkyi kuitenkin elokuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestetyssä Assembly Summer 2019 -tapahtumassa ennätysmääränä konepaikkoja, joihin kuului myös uusia paikkavaihtoehtoja. Sponsorialue oli pinta-alaltaan pienempi, mutta sen tyyliin ja ulkoasuun oli panostettu. Samoin muutkin sponsorit käyttivät tällä kertaa huomattavasti enemmän rahaa visuaaliseen puoleen. Sponsorialueella nähtiin osana aluetta myös kierrätysobjekteja.

Tapahtuman oheistuotekauppa oli tällä kertaa omassa kojussaan eikä sijainnut infopisteessä.

Jälleen demoskene oli erittäin suuressa suosiossa ja osallistujilla oli käytössään laajentunut Scene Lounge.

Assembly Summer 2019 -tapahtumassa lanseerattiin myös 700-paikkaiset lanit GameXpo-tapahtuman yhteyteen, joka on osa Messukeskuksen Winter Expoa.

Toimitus ja kuvat: Arthur Kallinen
Editointi: Utu-Taival Matzon

Lue myös

15.12.2023
Yhteiskunta ja osallisuus

Talouspolitiikkaa ohjaavat ideologiat