21.01.2015
Työelämä

Bort med barnarbete!

Under International Labour Conference 2013 följde jag med applikationskommitténs arbete och speciellt fallet Uzbekistan där små barn tvingas ut ur skolorna för att skörda bomull. När jag sedan skrev en rapport om fallet kom jag att tänka på hur avtrubbad man blir av sitta och höra på dessa brott mot mänskliga rättigheter dag efter dag.

Därför valde jag att inte presentera rapporten utan gjorde som presentation en liten film som jag hoppas väcker lite tankar. Bilderna är tagna i ILO´s byggnad i Genève där man presenterade det jobb man gör för att eliminera de värsta formerna av barnarbete (bilderna med text) och från diverse bloggar (barnen på bomullsfälten).

De sista två bilderna är från en resa jag gjorde med min familj i Asien. På den första leker mina barn med lokala barn på en strand i Thailand. Den sista bilden är från Pnom Penh i Kambodja där ett gäng barn i mellan 1 och 5 år visade mig vilken glädje det är att få vara barn, även om det är bara för en liten stund.

Text och video: Viktor Kock